#18 Blogs particulier opdrachtgeverschap

Voor Architectuurcentrum Aorta in Utrecht schreef Anne Seghers een serie blogs over het fenomeen (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Elke blog belicht een ander aspect van dit zelfbouwfenomeen. Wat is eigenlijk de meerwaarde van zelfbouw ten opzichte van reguliere bouw? Hoe integer is de massale aandacht voor zelfbouw; is het daadwerkelijk gebaseerd op idealen over hoe de bouwwereld zou moeten functioneren of is het een geldgedreven motivatie nu de crisis aan het woord is? En hoe zit het met al die initiatieven die erop gericht zijn om particulier opdrachtgeverschap te stimuleren?

De volgende blogs van Anne Seghers zijn in het jaarboek te lezen:

– De meerwaarde van zelfbouw
– Woonwensen centraal stellen is méér dan particulier opdrachtgeverschap
– De loze belofte van zelfbouw en de rol van particulieren in de stadsontwikkeling – in gesprek met Wouter Veldhuis

Klik hier om het gehele jaarboek te bekijken als online magazine.